Куче надуши взривно устройство в микробус до Терминал 1

Крими

01-12-2015, 15:49

Снимка:

Архив/Bulgaria.utre.bg

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Засега такова не е открито, декларира главен комисар Костов, но случаят не е приключен

Съмнителен микробус, паркиран близо до Терминал 1 на Летище София, стана обект на проверка на полицията в столицата. От СДВР потвърдиха пред "Хоризонт", че има получен сигнал за изоставен багаж в микробуса. Разнопосочни са мненията дали има взривно устройство в микробуса, който е с белгийска регистрация.

Преди около половин час от пресцентъра на Летище София уточниха, че в колата вероятно има поставено взривно устройство. Пред "Хоризонт" източници от полицията обясниха, че всъщност единственото, което е сигурно е, че кучето, което е пуснато в микробуса, за да открие дали има взривно устройство, е реагирало положително на взрив. Това обаче, според полицията, не означава на 100%, че в микробуса има поставен такъв.

Засега не е открито взривно устройство в колата, поясни и главен комисар Георги Костов, който допълни, че превозното средство отговаря на определен рисков профил и затова е обект на проверка.

От Столичната дирекция на вътрешните работи обясниха пред "Хоризонт", че проверката на куфарите продължава.

Малко по-късно може би ще стане ясно дали наистина в една от чантите в микробуса с белгийска регистрация има поставено взривно устройство. Терминал 1 е затворен за пътници в момента – хората не се допускат до него. Движението на Летище-София към Терминал 1 е спряно още от разклона за Терминал 2, като има полицейски автомобили, които спират абсолютно всякакви коли. Има огромни задръствания.


Това е поредният сигнал за изоставен багаж в столицата – преди дни на няколко пъти полицията отцепи района на Лъвов мост заради сигнали за оставени куфари.