Изправят пред съда търговка на маратонки менте

Крими

02-12-2015, 13:35

Снимка:

Дарик Варна/ архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Стоките са открити в магазин на ул. "Д-р Пюскюлиев"

Варненската районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу Павлина Георгиева, управител на ЕТ "Ели 2014", която продавала имитации на стоки на известни търговски марки без съгласието на притежателите на изключителните права за ползването им.

На 4 май тази година в магазин на ул. "Д-р Пискюлиев" 48, стопанисван от обвиняемата, полицаи намерили маратонки с марките "Адидас", "Пума", "Рийбок", "Конверс", "Найк", "Луи Вюитон" и "Поло" на обща стойност 25 564 лева. Павлина Георгиева не представила документи за произход на наличната стока, нито лицензионен договор с притежателите на патента на тези марки за извършване на продажби в търговската мрежа. В хода на разследването е установено категорично, че те не са предоставяли съгласие търговските марки, върху които имат изключителни права, да бъдат използвани от едноличния търговец Павлина Георгиева.

Назначената съдебно-маркова експертиза по делото е търсила фонетично, смислово и визуално сходство между иззетите стоки и оригиналните, които са регистрирани марки под закрила. От заключението на експертизата става ясно, че съществуващото сходство и идентичност между изобразените върху веществените доказателства знаци и тези на регистрираните марки, може да доведе до объркване потребителя, че купува оригинални стоки. Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.