Поредно признание за волейболната ни федерация

БФ по волейбол получи благодарствено писмо от президента на CEV Александър Боричич

С поредно международно признание бе удостоена Българската федерация по волейбол за своята активна дейност. БФВолейбол получи благодарствено писмо от президента на CEV Александър Боричич, във връзка с успешното организиране и провеждане на двата мача от Challenge Cup 2015 между кипърския „Пока“ (Карава) и косовския „Дреница Руколи“ (Скендерач) в спортната зала в Горна Малина.

Срещите се изиграха у нас на 21 и 22 ноември заради политически проблеми и противоречия, които възникнаха между федерациите на Косово и Кипър, като се стигна до решение на CEV за игра на неутрален терен. БФВолейбол се зае с цялата организация на двубоите, като срещите преминаха на високо ниво, а двата клуба изразиха своите адмирации от организацията.

Поради съображения за сигурност двата мача бяха закрити и не бяха оповестени в публичното пространство. След две победи с по 3:0 напред продължава "Пока" (Кавара), който на 1/16 финалите от турнира ще срещне чешкия "Фатра" (Злин).

Ето и пълен превод на благодарственото писмо:

Скъпи г-н Президент,

От името на борда на директорите в СЕV (Европейската конфедерация по волейбол), бихме желали да благодарим на Българската федерация по волейбол за подкрепата и съдействието при организирането на двата волейболни мача от Challenge Cup 2015 между „Дреница Руколи“ (Скендерач, Косово) и „Пока А.Е.“ (Карава, Кипър), които се изиграха в спортния комплекс в Горна Малина (България)на 21 и 22 ноември 2015 г.

Вашата готовност да организирате тези срещи в кратък срок, както и усилията ви в кординацията при провеждането им, демонстрираха страхотна гъвкавост и истинска всеотдайност на българската федерация. В съответствие с това, което казахме до тук, двубоите преминаха много добре и участващите отбори играха в съзвучие с духа на волейбола, въпреки първоначалните трудности и напрежение между националните федерации на Кипър и Косово.

Българската федерация по волейбол изигра много важна роля в тези мачове, поддържайки връзка с CEV и двата участващи отбора, за да гарантира гладкото протичане на организацията и феърплея. Следователно ние сме искрено благодарни за вашата професионална съвместна работа и се надяваме, че другите две национални федерации ще припознаят вас, като пример, който да следват.

Александър Боричич

Президент на CЕV