Ботев (Пд) загуби в Коматево с 0:1 от Лудогорец

Голът за гостите отбеляза Кешерю

Лудогорец победи Ботев в Пловдив с минималното 1:0 в мач от 18 кръг на "А" група. Единственото попадение реализира голмайсторът на шампионите Клаудиу Кешерю в 29-ата минута. Любопитното е, че точно днес румънецът става на 29 години и отбеляза в 29-ата минута. След успеха Лудогорец събра 35 точки, с които се изкачи на върха макар и за няколко часа. От 17:30 часа играят Берое и "Левски", като "сините" може да си върнат лидерството. Това беше трета поредна победа за Лудогорец, а Ботев записа втора поредна загуба, с която остава на осмо място с 18 точки, на пет от баража.

В началото на първото полувреме гостите имаха повече атаки и положения. Още в 4-ата минута
Кешерю направи сериозен пропуск сам срещу вратаря Голас. В 10-ата минута и домакините имаха шанс за нещо по-интересно, но Мариян Огнянов не успя да отправи хубав удар. В 22-ата минута Кафу влезе в наказателното поле, но Голас го изпревари. В 29-ата минута Натанаел центрира и Кешерю засече във вратата на домакините за 1:0. В този момент "канарчетата" бяха с човек по-малко, тъй като Пламен Николов получаваше медицинска помощ. Последваха нови центрирания към вратата на "Ботев", но без резултат. В 41-ата минута отново Кешерю бе в центъра на събитията, но пак пропусна.

На полувремето и двамата треньори извършиха смени, които обаче не дадоха кой знае какъв резултат. "Ботев" поизравни играта и организира няколко опасни атаки. В 67-ата минута Кифуети падна в наказателното поле на Лудогорец, но не получи дузпа. Последва добър удар с глава на Мариян Огнянов, но Владислав Стоянов бе на мястото си. В последните десетина минути Ботев опита още малко по-сериозен натиск, но стигна само до няколко флангови атаки, които завършваха със засади или без опасни удари. Едва в добавеното време стана напечено пред вратата на Владислав Стоянов, който улови топката пред връхлитащ футболист на домакините.