Ани Салич сяда в стола на Гала?

Добрич Лайф

02-12-2015, 18:02

Снимка:

Нова ТВ

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Дискриминация: Махат Ани Салич от екран?

Ани Салич напуска и Нова?

Журналистката давала мило и драго да се разположи на меко диванче вместо да е в екшъна на новините

Интересни идеи има за бъдещето си в професията новинарката Ани Салич. След като прекара 20 години в потока на актуалната информация, тя е хвърлила око на женското шоу „На кафе". Говори се, че журналистката давала мило и драго да седне в стола на Гала, пише БЛИЦ. Още докато беше в bTV, Ани Салич направи няколко опита да скъса с новините и да започне да се занимава с по-приятни теми, които не я натоварват психически и емоционално. След като обаче това не стана, тя се премести в Нова тв уж пак с идеята да прави собствено женско шоу. Да, ама не стана. Предаването й „Преди новините" живя само един телевизионен сезон. За сметка на това ръководството на медията вкара Салич в добре познатата й роля - водеща на централната новинарска емисия.
„Писна ми вече! Не издържам!", оплаквала се журналистката на свои приятелки, пише столичен всекидневник. Тя се жалвала, че вечно й се налага да виси по нощите в телевизията, да става рано и по цял ден в работата да се занимава с тежки социални проблеми, заради които нервите й се разбили и нощем сънувала кошмари. „Как има хора, които се уреждат с работа по 2 часа на ден, а аз не мога да се прибера вкъщи и да си видя децата?", ядосвала се още македонката.
Като говорела за тези „хора", тя имала предвид един конкретен човек и това е Гала. Според Салич блондинката си е намерила сладко местенце с малко работа за много пари и като капак на това сладко положение вечерите й са свободни за разлика от тези на водещата на новините. Журналистката отдавна искала да се отърве от актуалната информация и да се прехвърли към по-леки теми като мода, шоубизнес и сладки приказки на меко диванче.
Ето защо си харесала „На кафе". Смятала се за по-компетентна от Гала във всяка възможна тематика и не виждала защо да не заеме мястото й. Идеята й не била да гони плевенчанката от шоуто й, за да вземе нейното място, а да направи собствено предаване, което да вземе часовия пояс на „На кафе". Салич вече мъдрела концепцията и се чудела как да убеди ръководството на Нова тв да свали женското шоу, за да й освободи поле за изява.