Коледните лампички могат да забавят скоростта на безжичния интернет вкъщи. За тази странна аномалия предупреждава британска компания. Колко струва бързият интернет и как електрически уреди могат да смутят безжичната ни връзка провери екип на Новините на Нова телевизия.

 Стоян работи като сервитьор, но голямата му страст е фотографията. Използва интернет непрекъснато, за да обновява сайта със снимките си. Споделя, че бавната интернет връзка може да го изкара извън нерви.

 Откриваме Стоян в близкото интернет кафе, дошъл, за да си свърши работата. Хората, които работят там, отбелязват сериозен отлив на посетители. И макар всеки да има компютър вкъщи, то малко от нас знаят как да поддържат бърза скорост на безжичната си връзка.

 Най-честата причина за бавния интернет се оказва неправилното съхранение на рутера. Съществуват няколко трика, с които да си осигурим по-бърза връзка, ако се грижим добре за него – да не го слагаме на пода, да е далеч от електроуреди, мобилни устройства и зарядни. Рутерът трябва да се поставя на открито място в апартамента. 

 Важно е около него да няма други електрически уреди с трансформатор, защото забавят връзката. Това най-често са микровълнови печки, бейбифон радиостанции, камери и дори коледни лампички.

 И освен да се примирим, че по Коледа интернетът ни ще е по-бавен, друг съвет е да си купим качествен рутер. Цените варират между 40 и 500 лева, но най-често сме склонни да похарчим около 100 лева.