Признание за офиса по превенция и контрол на ХИВ/СПИН

Животът

03-12-2015, 11:29

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ветроходците на Бургас с нова база от 420 квадрата за Никулден

Отличието е за изключителната ангажираност, колаборативност и професионализъм

Специален сертификат и плакет получи Местния координационен офис по превенция и контрол на ХИВ/СПИН в Бургас. Отличието е за изключителната ангажираност, колаборативност и професионализъм в изпълнение на най-мащабната здравна програма в България.
Сертификатът и плакетът са връчени от зам.-министър по здравеопазване  д-р Адам Персенски и д-р Тонка Върлева, директор на програма "ПКХС"
Местен координационен офис по СПИН в Бургас е разкрит през 2004 година. Дейността на офиса се ръководи от общинския координатор - д-р Лорис Мануелян- заместник-кмет по здравеопазване,а общински програмен мениджър е Петя Чакърова.
Местният координационен офис по СПИН има за задача да подпомага реализирането на Програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН" на регионално ниво, с оглед ограничаване разпространението на ХИВ, както и формиране на знание в обществото и подходящо поведение в рисковите групи за намаляване разпространението на ХИВ.
Създава необходимите организационни, методически и информационни условия за координация и мониторинг на специфичните дейности по компонентите на Програмата на общинско равнище.