Пловдивската община спасява 350 дървета

Мисия Пловдив

03-12-2015, 16:02

Снимка:

ivantotev.com

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Още сто засажда в парк "Лаута"

Община Пловдив реши да промени проекта за изграждане на ул. "Проф. Цветан Лазаров", защото е трябвало да бъдат отрязани 500 дървета, за да бъде изпълнен. Това заяви кметът Иван Тотев и уточни, че улицата ще бъде препроектирана по начин, по който да не се наложи да се режат много дървета. "Решихме да стесним улицата и вместо с 4 ленти, тя да бъде само с 2, като по този начин ще спасим поне 350 дървета", обясни градоначалникът.


Проектът, чрез който трябваше да се свърже зона А12 в "Тракия“ с бул. "Санкт Петербург", включва изграждане на пътна конструкция, бордюри, тротоари, велоалеи, паркинги към пътното платно, поставяне на вертикална сигнализация, хоризонтална маркировка, изграждане на достъпна среда за хора с увреждания. Ще бъдат изградени още нова водопроводна и канализационна мрежа с прилежащи връзки, шахти и отводняване на пътното платно, ново улично осветление, пешеходна светофарна уредба.


Парите за изграждане на улицата, които са в размер на около 3 млн. лева, ще бъдат прехвърлени целево в бюджета за 2016-та година, като се очаква с промяна на проекта да бъдат спестени около 1 млн.лева.
През следващата седмица предстои поредно засаждане на 100 дървета, което е част от плана за разширяване на парк "Лаута".