Иновация в Бургаския съд: Пускат смс известия за адвокати и частни лица

Животът

04-12-2015, 12:50

Снимка:

снимка, darik

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Председателят на Апелативния съд, Деница Вълкова запазва досегашния екип

Те ще бъдат автоматично известявани по дела и процедури

Пълен каталог с постановени решение на съда в Страсбург по жалби срещу България е достъпен в изцяло обновената Интернет страница на бургаския апелативен съд. Новият портал представи лично председателят на съдилището, съдия Деница Вълкова.

Информацията в сайта е достъпна в три езика: български, английски и руски. Основно място в него заема формата за подаване на антикорупционни  сигнали. „Съвсем умишлено това поле се намира на видно място. Всички сигнали, които получим ще бъдат разгледани”, категорична бе Вълкова.

Сайтът на Апелативен съд – Бургас е побрал и директни връзки към десетки институции, включително Народното събрание и Президентството . Бърза проверка ще показва и протоколите за случайното разпределение на делата в цялата страна. Новата визия  на сайта е разработена съвместно с български и чуждестранни студенти, които са дали труда си безвъзмездно.

Деница Вълкова допълни, че бургаският апелативен съд е първият в страна, който въвежда автоматично SMS-известяване на адвокатите за придвижването на различните процедури по отделните дела. Според нея, предстои системата да претърпи ъпгрейд , като ще се даде възможност за известяване на всички страни по отделното дело.