Тони Димитрова: Боже, най-прекрасното нещо на света е да си бургазлия

Мисия Бургас

06-12-2015, 13:10

Снимка:

снимка, burgasinfo

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Певицата беше удостоена като почетен гражданин на Бургас

Обичаната певица Тони Димитрова бе удостоена със званието почетен гражданин навръх празника на Бургас – Никулден. Кметът Димитър Николов, областният управител Вълчо Чолаков и председателят на Общинския съвет Костантин Луков връчиха специален плакет на изпълнителката на „Ах, морето” по време на тържествената сесия на ОбС. Никулден 2015 е един от най-емоционалните за Тони Димитрова, защото освен да стане носител на званието, тя има и честта да пее на Никулденския концерт на „Тройката” тази вечер. 

„Боже, трябва да знаеш, че най-прекрасното нещо на света е да си бургазлия. За мен е радост, чест и гордост да съм почетен гражданин на Бургас. Има една единствена дума, която обяснява всичко, което се е случвало по моя път. Това е отговорът на въпроса, който са ми задавали много пъти, а именно  защо съм тук, а не в София. Обяснението е -  обич. Обичам всичко и всеки в прекрасния ни  град. Обичам всяка песъчинка, всяка капка море, всяка уличка, всеки човек. И причините да пея своите песни, да играя в бургаския театър, да имам толкова много приятели тук са страхотни причини да живея и да пея. Благодаря Ви, че съм част от Вас”, каза Тони Димитрова. Думите й предизвикаха бурни овации сред общинските съветници и викове браво. Певицата бе придружавана от актьора Виктор Калев и музиканта Иван Ченов. Последният е неин спътник в живота.

Днес Бургас отдаде своята заслужена почит и към две големи имена в своите области. Със званието почетен гражданин бяха удостоени инж. Дамян  Камбуров и художникът Красимир Зинин. Инж. Камбуров е един от строителите на съвременния облик на Бургас. Той е носител на златните значки „Кольо Фичето” и „Почетен изобретател”. Има 9 свидетелства за значими изобретения в строителството. Красимир Зинин е носител на наградите „Художник на годината” – Бургас 2006 и още много други. 40 години той е работил в ОДК-Бургас, като е възпитал в няколко поколения любов към изобразителното изкуство. В емоционалното си изказване Зинин сподели, че неговата най-голяма любов е Бургас.

Малко преди церемонията, кметът Димитър Николов и областният управител Вълчо Чолаков поздравиха съгражданите си с празника.