Областният управител е гост на Международна конференция в Морското училище

Животът

08-12-2015, 08:10

Снимка:

©DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

За екологичните предизвикателства пред Черноморския регион

Областният управител Детелина Николова гост на Международна конференция за екологичните предизвикателства пред Черноморския регион.

         Форумът ще се проведе на 8 декември във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ Варна, и е под наслов „Предотвратяване на неблагоприятното въздействие върху Черноморската среда”.

         Конференцията ще проследи и очертае насоките на научните изследвания, съобразени с основните проблеми на предизвикателства пред опазването на морската среда и развитието на морската индустрия. Ще бъдат разгледани възможностите за растеж на зелената икономика, насърчаване на екосистемните услуги, определяна не марските защитени зони и морската ресурсна ефективност в Черноморския регион.

         Програмата на престижното събитие предвижда дискусии по следните теми: Екологична характеристика на Черноморския регион; Екологични предизвикателства, свързани с развитието на черноморската индустрия; Национален академичен капацитет за посрещане на екологичните предизвикателства в националните морски пространства.

         Организатори на събитието са Висшето военноморско училище „Н. Вапцаров“, съвместно с БАН „Черноморска изследователска програма НОЙ“.