Колоездачът Мирослав Минчев изпревари Владо Стоянов за номер 1 в Разград

Треньор на града стана Георги Дерменджиев

 Колоездачът Мирослав Минчев стана спортист на община Разград за 2015 г. 26-годишният спортист, който е осемкратен републикански рекордьор, изпревари в спор за първото място вратаря на Лудогорец Владислав Стоянов.

Минчев събра 237,45 точки. През тази година той е победител в дисциплината 1000 метра на републиканско първенство, на европейското първенство в Швейцария остана десети в спринта, участва и в други международни състезания, от които събира точки за участие в Олимпиадата в Бразилия догодина, все още обаче не е извоювал квота.

Владо Стоянов е с 204,67 точки. Трети, със 122,59 точки, е шахматистът Ивайло Енчев, който е с две първи места на републикански първенства – класически шах и блиц.

На четвърто място е Цветомир Киров от клуба по лека атлетика „Лудогорец“ – шампион на страната в дисциплината 110 м. с препятствия.

Пети е културистът Тодор Димитров – трети на Балкански шампионат в категория „физик“ и първи в турнир за квалификация за Европейско първенство.

На шесто място е 16-годишната лекоатлетка Костантина Борисова с две първи места от републикански първенства за девойки – на 200 и на 400 метра бягане.

Седми е шахматистът Момчил Николов – с две първи места от републикански първенства.

На осмо място е колоездачът Николай Станчев – първи на държавен шампионат по олимпийски спринт и четвърти на бързина.

Девета е Марина Найденова – втора на републиканско първенство по стрелба с лък на открито и трета в зала.

На десета позиция е 16-годишната боксьорка Пламена Иванова – републиканска шампионка за девойки в кат. 54 кг. и втора в международен турнир „Балкан“ в София.

Победителите ще получат плакети на церемония на 10 декември.

Освен десетте най-добри спортисти призове има и за най-добрия треньор – Георги Дерменджиев; отбор на годината – „ПФК“Лудогорец 1945“, най-перспективен млад състезател до 14 години – 13-годишната Стефани Николова, състезателка от клуб „Будо-карате киокушинкай“, която е два пъти шампионка от държавни първенства кумите в кат. +50 кг.

Специална награда е предвидена и за единствения разградски участник в „Спешъл Олимпикс“ в Лос Анджелис през отминаващата година – 13-годишният Християн Данаилов е със сребърен медал от турнира по тенис за смесени двойки и с четвърто място единично.