Министър Танева няма да спре поръчките за луксозни джипове

Мисия Пловдив

08-12-2015, 18:08

Снимка:

©Pixabay

Автор:

Пловдив Утре

Всичко от Автора

Те са за скъп ловен туризъм в четири държавни горски предприятия

Четири от шестте държавни горски предприятия са направили обществени поръчки за луксозни джипове. Цената на едни джип е около 200 000 лева. "Джиповете са за скъп ловен туризъм" , обясни министърът на земеделието Десислава Танева, цитирана от Дарик. Тя подчерта, че няма да спре обществените поръчки на горските предприятия. Джиповете от висок клас и цена са за предприятията в Смолян, Габрово, Благоевград и Сливен.


В изискванията на поръчката на Габрово е включен и критерият за задължително наличие на кожен салон с климатизирани седалки за предните места. В Смолян изискват и монитори за задните места, и паркинг сензори с камера за обратно виждане. "Всяко от тези предприятия е със съответните планове за работа и с планирани финансови резултати. В обхвата на тези предприятие се извършва и дейност като ловен туризъм, включително и с много чуждестранни гости", каза министърът.


Земеделското министерство като принципал на горските предприятия търси единствено и само резултатите по отношение на управлението на различния вид дейности, каза Танева. "Ние търсим изсветляване на сектора, финансов резултат и мерките, които сме взели срещу незаконните дейности в горите", допълни тя. По всички тези показатели резултатите ще се отчетат на специална пресконференция в края на годината. По думите на министъра ще се види подобрение по всяка една от позициите. Всичко останало е преценка на мениджмънта, категорична е Десислава Танева.


Според директора на Южноцентрално държавно предприятие Ботьо Арабаджиев няма нищо лошо в покупката на скъп джип за нуждите на служителите. "Какво му е интересното на кожения салон? По-лесно се поддържа. Това не е за мен. Надали изобщо ще се кача на този автомобил, вземам го за централното управление.
Изискването е да е минимум 7-местен. Моите служители постоянно са в командировка. Ние обслужваме четири области. И трябва да пътуват понякога с два автомобила и решихме да вземем по-луксозен автомобил. Какво лошо има в това", попита той.


Държавните стопанства в Благоевград и Сливен също имат сериозни изисквания - като задължително условие за избор на джип е уточнен и цветът - той трябва да е черен металик.