Пуснаха сапуноустойчиви телефони

Може да се използват във всякакви видове среда

Водоустойчивите телефони отдавна не са новост в Япония. От няколко години предлаганите на японския пазар от местни производители устройва могат да бъдат изпуснати в тоалетната, без да пострадат, пише The Verge, цитиран от "24 часа".

Досега обаче телефоните не бяха защитени срещу педантичното изжулване, необходимо, за да бъде едно устройство наистина почистено, а бактериите по него унищожени. За да отговори на тази липса, новият Digno Rafre на Kyocera е разработен като първия в света сапуноустойчив телефон.

Rafre може да се използва във всякакви видове среда, без страх, че ще се замърси, тъй като може да се почиства със сапун за ръце. Компанията посочва, че апаратът идеален за кухнята, за използване на открито или дори в банята. Телефонът има интегриран телевизионен тунер, а в комплект с него има поставка с формата на гумено пате, в която може да стои изправен.

Според информацията сензорният панел на Rafre функционира, дори когато е мокър. Друга функция, която допълва издръжливостта на телефона е Smart Sonic Receiver - технология, осигуряваща аудио без високоговорител. Маркетинговите специалисти насочват устройството и към родители с деца, които лесно биха изпуснали телефоните си в чинията по време на