Дърво с любими книги закичиха в Банско

Започна Националната седмица на четенето / 7 – 12 декември 2015 г. /

В СОУ „Неофит Рилски” в Банско Националната седмица на четенето / 7 – 12 декември 2015 г. / започна с анкета сред учениците „Чета, защото ...”. Във фоайето на учебното заведение е подреден кът с художествена литература под надслов „Прочети и върни”. Учениците носят свои любими книги, които ще четат и разменят през цялата учебна година.
Свой оригинален кът „Препоръчай книга” създадоха и седмокласниците. На специално дърво всички могат да окачват бележки с предложения за любими и вдъхновяващи книги.
До края на седмицата всички класове ще участват в различни прояви, посветени на четенето. Вторник бе денят на най-добрите четци и разказвачи, които ще бъдат определени на специално състезание. През следващите дни ще се проведе маратон на четенето, състезание по правопис и среща с родителите на ученици, които имат проблеми в езиковото развитие. На специална среща логопедът в училището Бойка Спасова ще запознае учителите с особеностите на дислексията - един тревожен и все по–задълбочаващ се проблем сред подрастващите.
Седмицата ще приключи с подаряване на детски и юношески книги и с награждаване на победителите в състезанието по четене и правопис.
Учителите са убедени, че проявите ще се отразят благотворно върху повишаване грамотността на възпитаниците на учебното заведение.