20-годишна е с опасност за живота след автомеле на АМ "Тракия"

Крими

09-12-2015, 14:24

Снимка:

©БНР

Автор:

Пловдив Утре

Всичко от Автора

Маршрутка се обърна по таван заради подминат "Стоп" от друга млада шофьорка

Млада жена е с опасност за живота след тежка катастрофа на АМ "Тракия". Произшествието е станало в района на 139-ти километър на АМ "Тракия", посока Бургас. По първоначални данни лек автомобил "Фолксваген" със старозагорска регистрация се движил с несъобразена скорост, не спазил дистанция и се блъснал отзад в предприел изпреварване влекач “Мерцедес” с полуремарке.


В болница с опасност за живота е транспортирана 20-годишната шофьорка на колата. Взета й е кръвна проба за алкохол. Камионът управлявал 37-годишен мъж от Пловдив, чиято алкохолна проба е отрицателна. Местопроизшествието е огледано от екип на сектор "Престъпления по пътищата" и дежурна оперативна група. По случая е образувано досъдебно производство.


А по-рано тази сутрин маршрутка се преобърна след катастрофа с лек автомобил в Пловдив, съобщиха от МВР-Пловдив. Сигналът за инцидент на кръстовището на бул. "Димитър Талев" с бул. "Никола Вапцаров" в район Южен е получен в 05:10 часа тази сутрин.


Тойота с 23-годишна жена на волана не спира на знак "Стоп" на кръстовището и блъска маршрутката. В резултат бусчето се обръща на таван. При инцидента леко е пострадала жена, която е пътувала в маршрутката. Тя е откарана за преглед в болница. Зад волана на маршрутката е бил 34-годишен мъж. И двамата шофьори, участвали в катастрофата не са употребили алкохол.


Като причина за инцидента от КАТ посочват отнемане на предимство от страна на лекия автомобил. От Пътна полиция призовават да се шофира внимателно и със съобразена скорост в мъглата в Пловдив, за да се избегнат пътни инциденти.