Осъдиха двама за отвличане и изнасилване

Крими

09-12-2015, 15:03

Снимка:

pixabay.com

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Разследват 15-годишен за убийство, изнасилване и блудство

Наказанията на ДОС са за 9 и 12 години лишаване от свобода

В публично съдебно заседание днес Окръжен съд – Добрич постанови присъда, с която призна 24-годишния В. С. И. от гр. Бобовдол. Той е признат за виновен в това, че на 16.10.2012г. в гр.Добрич на околовръстен път ІІ-97, в съучастие с 45-годишния Б. Н. П., е отвлякъл Красимира Д. А. от гр.Добрич. Два дни по късно двамата са отвлекли и Теодора Н. К. от гр.Добрич. На 18.10.2012г. в гората между варненското село Новаково и с.Долище двамата са изнасилили Т. Н. К. от гр.Добрич, като я принудил към това със сила и заплашване.

         За всяко от извършените престъпления „отвличане“ и „изнасилване“  Окръжният съд определя на подсъдимия В. С. И. наказание „лишаване от свобода“ за срок от по девет години.

         След групиране на така наложените наказания съдът постановява подсъдимият В. С. И. да изтърпи най-тежкото от наложените му наказания, а именно наказанието „лишаване от свобода” за срок от девет години, което следва да бъде изтърпяно в затвор или затворническо общежитие от „закрит“ тип, при първоначален „строг” режим.

Със същата присъда Окръжен съд – Добрич признава 45-годишният Б. Н. П.  за виновен. След извършено групиране на така наложените наказания съдът постановява подсъдимият Б. Н. П. да изтърпи най-тежкото от наложените му наказания, а именно наказанието „лишаване от свобода” за срок от дванадесет години, което следва да бъде изтърпяно в затвор или затворническо общежитие от „закрит“ тип, при първоначален „строг” режим.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - гр.Варна в 15-дневен срок, считано от днес.