Министър Кралев: Щастлив съм, че България и Италия успяхме да се преборим за световното първенство по волейбол през 2018

Спечелихме заради отличната организация на Европейското първенство през тази година

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства на подписването на договора за съвместно домакинство на България и Италия на Световното първенство по волейбол за мъже през 2018 г.

Контрактът бе парафиран в Лозана от президента на FIVB д-р Ари Граса, президента на българската федерация Данчо Лазаров и президента на италианската централа Карло Магри. На церемонията беше и президентът на CEV Александър Боричич.

„За първи път в историята на волейбола, две страни ще бъдат организатори на Световно първенство. Щастлив съм, че България и Италия успяхме да се преборим за домакинството на шампионата на планетата през 2018 г. Спечелихме заради отличната организация на Европейското първенство през тази година, заради феноменалната публика и заради категоричната подкрепа на Правителството, изразена на срещата между Премиера Бойко Борисов и д-р Граса през месец октомври. По пътя към спечелване на домакинството, преодоляхме кандидатурите на САЩ, Иран и на финала изключително силната съвместна кандидатура на Германия и Полша“, заяви министър Кралев.

Световното първенство по волейбол за мъже през 2018 г. ще бъде най-мащабното спортно събитие, организирано някога у нас.