Съученик на Танева продал джиповете за горските стопанства

Най-доброто от печата

10-12-2015, 07:17

Снимка:

news.bg

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предприятието в Сливен събира пари за още един високопроходим автомобил

Съученик и съгражданин на земеделския министър Десислава Танева ще доставя луксозни джипове за ловен туризъм на горски стопанства. Три от четирите търга за колите са спечелени от Калоян Ганчев Ганев, собственик на фирмата “Кале ауто”, представител на “Тойота”.
От предприятията в Смолян и Сливен са купили по 1 японски джип всеки на цена 165 000 лв. без ДДС, а в Благоевград - 1 за 160 000 лева без ДДС. По-рано тази година в Сливен са купили още един джип за 158 000 лв. без ДДС от същата фирма.
“Да, съученици сме с министър Танева. Категорично обаче познанството ми с нея не е помогнало да спечеля търговете. Не искам да влизам в някакви интриги”, коментира пред “Труд” Калоян Ганев.
От министерството на земеделието посочиха само, че спецификациите на обществените поръчки не се съгласуват със земеделския министър и нямат друг коментар.
“Джипът е много хубав, с висока проходимост, 6000 кубика. Приходите ни от ловен туризъм са 1,2 млн. лв. При нас за ловен туризъм идват богати хора от Италия и Испания, от Германия, Австрия, от арабските емирства. Оставят ни по 30-40 хил. евро на едно идване. Даже в момента събираме пари, за да купим още един джип, защото има нужда”, заяви Костадин Недев, зам.-директор на Югоизточното държавно предприятие в Сливен.