Флората взе наградата „Сграда на годината“

Мисия Бургас

10-12-2015, 12:09

Снимка:

снимка, burgasnews

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бургаският Октоберфест стартира на Флората през септември

Заместник-министър Деница Николова й присъди наградата на публиката

Новата бургаска Флора беше отличена в конкурса „Сграда на годината“. Заместник-министър Деница Николова й присъди наградата на публиката. Получи я екипът, изградил експозиционния център „Флора“ в Бургас, финансиран от инициативата JESSICA чрез Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г.
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова пък връчи специалната награда  в категория „Сгради образователна инфраструктура” в рамките на конкурса „Сграда на годината“ за Фармацевтичния факултет към Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ във Варна. Сградата е построена за една година и в нея са вложени 9.5 млн.лв. Така студентите могат да се обучават в съвременни условия и изцяло ново оборудване в лабораториите и кабинетите.
Строителството е един от секторите с най-голям дял в брутния вътрешен продукт на страната, осигурява хиляди работни места и по този начин допринася за развитието на икономиката на страната, отбеляза министърът по време на церемонията. Можем да изпратим 2015 г., отчитайки раздвижване на пазара и увеличение на инвестициите, каза Павлова. Чака ни нелека, но перспективна година, в която строителството има потенциал да се разширява и развива с програмите от европейските фондове и Националната програма за енергийна ефективност, допълни тя. 
Регионалният министър подчерта, че предвидените 300 млн. лв. от Оперативна програма „Региони в растеж“ могат да се мултиплицират значително чрез частния капитал, като по този начин ефектът от тях ще бъде много голям и ще осигури много повече работа за бранша.
Ежегодният конкурс се провежда под патронажа на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.