Два МОЛ-а отварят врати догодина

Мисия Пловдив

10-12-2015, 16:11

Снимка:

pipesystem.bg

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

В "Марково тепе" ще има и кинозали

МОЛ "Марково тепе" се очаква да отвори врати през септември 2016 година, съобщи днес кметът Иван Тотев. Общината работи заедно с инвеститорите за промяна в плана, свързана с вписването на входовете и изходите на търговския обект от страната на бул. "Руски" при автобусната спирка и от страната на ул. "Гладстон". Тотев обясни пред журналисти, че в момента там тече сериозна работа и дори сградата се пристроява, за да може да бъде построен и киносалон към нея.


Архитектите разглеждат различни варианти за локално платно и директно влизане. В момента се извършва вътрешно преустройство на сградата, тъй като ще се изграждат кинозали, уточни Тотев след като е разговарял с инвеститорите. По думите му се очаква да бъде разрешен и проблемът с премахването на сградата на ъгъла на бул. "Руски" и ул. "Гладстон", за която се водят съдебни дела. Общината има предложение да се изплати обезщетение на собствениците в размер на около 300 000 лева.


МОЛ "Галерия" също се очаква да бъде пуснат в експлоатация през 2016-та година след извършването на ремонт от новите собственици, допълни кметът.