В Добрич ще бъде изграден интермодален терминал

Мисия Добрич

11-12-2015, 11:44

Снимка:

©DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Разширяват гробищата на запад

Това предвижда новият устройствен план

На територията на бившето военно летище в Добрич да бъде изграден интермодален терминал - своеобразен "локомотив" на комбинираните превози. Това предвижда новият Общ устройствен план /ОУП/ на Добрич, който днес бе представен на обществено обсъждане.
Модерният терминал с транспортно-складови площи може да се развие на терен от 390 хектара, като се осигури обслужване от три вида транспорт - автомобилен, железопътен и авио-, поясни ръководителят на екипа, подготвил ОУП, архитект Иван Димчев.
По думите му с изграждането на терминала в "тила" на пристанищния комплекс във Варна ще стане възможно преразпределянето на товари към ГКПП-Дуранкулак, ГКПП-Йовково, и към Силистра. С тази най-мащабна промяна в индустриалните територии на Добрич ще се осигурят много нови работни места и икономиката ще се съживи, коментира архитект Димчев. Ръководителят на екипа, подготвил плана, добави, че първата стъпка, която общината трябва да направи, е територията на бившето военно летище да й бъде преотстъпена от Министерството на отбраната.
Новият ОУП на Добрич отправя "хоризонт" към следващите две десетилетия с прогноза населението на града да се задържи до около 87 000 души, коментираха от екипа.