Прокуратурата поиска доживотен затвор за жестоката смърт на абитуриентка

Крими

11-12-2015, 15:35

Снимка:

©Наташа Манева

Автор:

Пловдив Утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Мистерия около телефона на убитата Стефка Маджарова

Красивата Стефка бе намерена пребита и удавена в напоителен канал

Пловдивската окръжна прокуратура поиска най-тежкото наказание - доживотен затвор, за 23-годишния Владимир Костадинов, подсъдим за убийството на красивата абитуриентка Стефка Маджарова. Тя беше открита на 13 юни 2013 г. в напоителен канал до с. Йоаким Груево.


"Костадинов е умъртвил момичето умишлено по предварителен план. Имал е Стефка за своя собственост. Движещите мотиви за тежкото престъпление са ревност и мъст за това, че бившата му приятелка го е изоставила и се е срещнала с друго момче", изтъкна прокурор Борис Тошев, цитиран от "24 часа". Според него животът на абитуриентката е можел да бъде спасен, но Владимир не е предприел нищо. Преди да я хвърли в напоителния канал, тя е била жестоко пребита и зашеметена, но не и мъртва. Държавното обвинение настоя да бъде уважен и гражданският иск, предявен от родителите на момичето. Стоянка и Николай Маджарови поискаха по 500 000 лева кръвнина.


15-ото поред заседание в пловдивския окръжен съд започна, без този път защитата на Костадинов да поиска отлагане на процеса поради болест на обвиняемия. Както Младият мъж многократно протакаше делото с всевъзможни хватки - инжектиране на урина, нафта и фекалии в коляното, оглушаване, запушване на слюнчестата жлеза.


Съдебният медик д-р Светлозар Спасов изчете последната експертиза на подсъдимия. Според нея Владимир може да участва в процеса, да чува и да дава обяснения. Последният преглед показал, че той има данни за наличие на лимфен възел малко по-голям от нормалното. Д-р Спасов препоръча да бъде направена биопсия. Друго вещо лице - Цанко Марков от Националния институт по криминология на МВР обяви, че ДНК материалът под ноктите на подсъдимия произхожда от самия него. А този, взет от ноктите на Стефка, не може да бъде визуализиран, т.е. няма как да се каже чий е. Свидетелите Павел и Рени Джингарови, които живеят непосредствено до въпросния канал, разказаха, че той е много опасен и е взел и други жертви. В него са намерили смъртта си ветеринарен лекар и още две деца.


Владимир Костадинов категорично отрича да е убил Стефка. Той твърди, че във въпросната нощ на 12 юни 2013 г. двамата отишли край напоителното съоръжение да си изяснят отношенията. Момичето се подхлъзнало и паднало, а той се изплашил и си тръгнал. Според прокуратурата Стефка не би могла да падне във водата, по начина, описан от Костадинов. Делото продължава и утре.