Певица от Генерал Тошево е "Студент на годината"

Добруджанци

12-12-2015, 13:45

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Кристина Христова учи във Варненския свободен университет

Младата певица Кристина Христова от Генерал Тошево е отличена с национален приз "Студент на годината 2015", съобщават от пресслужбата на добруджанската община. Момичето, което учи във ВСУ "Черноризец Храбър", получава признанието за постижения в професионално направление - "Изкуства".

Националният приз "Студент на годината" е учреден в началото на 2006 година по инициатива на делегатите в Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети в Република България. Конкурсът има мисията да популяризира постиженията на българските студенти пред българската общественост, удостоявайки студенти от всички области на висшето образование.

Жури, съставено от водещи експерти от всички области на образованието, определи призьорите в общо 13 категории – за доказани постижения в научната, културната, спортната и други дейности, свързани с образователния процес на национално и международно ниво. Отличията бяха връчени на официална церемония в Националния дворец на културата.

След получаване на наградата Кристина Христова написа във фейсбук профила си: "Най-престижният конкурс за млади хора в България! Тази награда за мен е голяма чест и признание! Благодаря на Националното представителство на студентските съвети за номинацията! Искрени благодарности на моите преподаватели от ВСУ "Черноризец Храбър" за знанията и възможностите, които ми дават! Благодаря на приятелите, на моите родители, които много обичам! Ще уча и ще успея в България, защото това е моята Родина!".