Добруджа победи лидера Нефтохимик след истинска битка!

Спорт

13-12-2015, 21:10

Снимка:

Спортна база ИЗИДА

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Волейболистите на Добруджа 07 гостуват на Монтана

Момчетата на Мирослав Живков се изкачиха на второ място във временното класиране

Мъжкият отбор на Нефтохимик 2010 (Бургас) загуби с 1:3 (25:18, 22:25, 26:28, 15:25) от отбора на Добруджа 07 (Добрич)  в последния  мач от осмия кръг на Суперлигата Сами-М. Двубоят се изигра пред пълни трибуни в бургаската зала Младост, съобщи bgvolleyball.com.

 Мачът започна изключително оспорвано, но отборът на Нефтохимик успя да спечели ключовите ситуции и да поведе с 8:3 при първото техническсо прекъсване.  Силен начален удар и постоянство в играта на бургазлии доведе до увеличаване на разликата при второто техническо прекъсване дошло при резултат 16:10. Разпиляна игра от страна на Добруджа не им позволи да се върнат в гейма, спечелен от Нефтохимик с 25:18.

 Момчетата на Петър Дочев запазиха ентусиазма от края на първия гейм, като още до първото техническо прекъсване във втората част  водеха с 8:4. С организирана игра и силна защита, Добруджа успя да стопи натрупаната разлика до второто техническо прекъсване  и да върне интригата в гейма.  До края на гейма двата отбора постоянно сменяха водачествтото си, но в заключителните части момчетата на Мирослав Живков пречупиха по-опитния Нефтохимик, спечелвайки гейма с 25:22 и да изравнят геймовете в мача.

 Истинката битка продължи от двете страни на мрежата и в третата част, като през целия гейм резултата се движеше точка за точка. В заключителната част бургазлии успяха да поведат с 23:21, но силна Добруджа отново изравни резултата при 24:24. С фантастични прояви и силен дух, момчетата на Мирослав Живков успяха да спечелят оспорвания гейм с 28:26 и да излязат напред в мача, повеждайки с 2:1.

 Четвъртата част започна идентично на третия гейм, но със силно включване на Жулиен Георгиев и добър начален удар на Димитър Маринков, Добруджа успя да поведе с 16:11 до второто прекъсване. Тази преднина позволи на добруджанци да заиграят още по-спокойно след разколебаната игра на своя противник и да трупат точки в актива си. След куп непредизвикани грешки от страна на Нефтохимик, отборът на Добруджа спечели мача с 3:1 и записа шеста победа в мъжкото първенство.