Ревизоро: Митничарите само събират парите, но друг ги дели

Крими

14-12-2015, 11:29

Снимка:

©frognews.bg

Автор:

Стара Загора Утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Арестувана е цяла смяна митничари на "Капитан Андреево" /обновена/

12-километрови задръствания и хаос на Капитан Андреево след вчерашните арести

Ако митничар откаже да е в схемата, няма да е на смяна. Това каза в предаването "Тази сутрин" по bTV депутатът от Патриотичния фронт Емил Димитров-Ревизоро по повод акцията на "Капитан Андреево" срещу корумпирани митничари, при която бяха задържани 33 души. По думите му парите се събират от митничарите, но "някой друг ги дели".


"Шест месеца акция и накрая да събереш една смяна, за да направиш пиар и да се окаже, че после половината ще бъдат пуснати, защото няма и за какво да ги обвиниш”, изтъкна той. "Това са пари за семки и бонбонки", каза той. "Някак си едно и също се върти”, добави той. По думите му, намерените пари са "най-малките пари" и трябва да се види при кого нагоре по веригата ще отидат.


12-километрови задръствания и хаос на турската граница, след като вчера специализираната прокуратура арестува 33-ма митничари на ГКПП "Капитан Андреево", около 1/3 от наличния състав. Това доведе до 6-часово затваряне на границата. Опашката вече е 12 километра, съобщава bTV. По информация на митниците през нощта пунктът е работил на пълни обороти, нямало е недостиг на хора. Обработени са 700 тира в двете посоки.


Днес се очаква да бъдат повдигнати обвинения на арестуваните митничари в момент, в който си разпределяли "заработеното". Акцията се проведе на граничния пункт, както и на територията на Хасково, Свиленград, Любимец, Димитровград, Харманли и в пограничните села.


По думите на премиера Бойко Борисов до преди тази година 2 милиарда и 600 милиона лева са отивали в организираната престъпност чрез различни корупционни схеми и вчерашната акция е стъпка в посока ограничаване на това.