Марков: ДСБ реагира емоционално и символично

Животът

14-12-2015, 15:50

Снимка:

снимка, burgasnews

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Според него антикорупционният закон е бил много по-сериозен повод да се излезе в опозиция

СДС определя реакцията на ДСБ да свали доверието си от управляващата коалиция като емоционална и символична. Пред БНР зам.-председателят на партията и бургаски депутат Костадин Марков обясни, че оценяват възможността да работят за промени като част от правителството.
По думите му ситуацията в Реформаторския блок отново изглежда дезорганизирана, защото когато се вземат решения като взетото от Радан Кънев, те се обсъждали най-малко в собствената си партия. Подобни решения трябвало да се обсъждат и в политическия формат, в който той присъства  в парламента в Реформаторския блок.
Костадин Марков е категоричен, че не може след едно гласуване съвсем емоционално да обявиш, че в лично качество излизаш и да очакваш, че всички нормално мислещи хора веднага ще тръгнат след теб, пие news.bg. Марков смята, че трябва да се говори много сериозно и ако има подобна стратегия, тя веднага да се сподели с партньорите. Решението на Радан Кънев обаче не било обсъждано дори в собствената му партия.
СДС смятат, че това, че са загубили една битка, не значи, че трябва да захвърлят всичко и да се отказват от механизмите, които имат. „Плюс това в ред закони, които предстоят да се гледат, ще бъде необходимо мнозинство 50+1 и тогава ГЕРБ няма да има как да се скрият нуждата от партниране с всички и ще трябва да ни подкрепят. Затова смятам, че в момента е твърде емоционално да си излизат, за мен това е символична опозиция”, обясни Костадин Марков.
Според Костадин Марков антикорупционният закон е бил много по-сериозен повод да се излезе в опозиция, отколкото текстовете в Конституцията.