С благотворителен базар подкрепиха нуждаещата се от лечение учителка

Животът

14-12-2015, 16:01

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Благотворителен базар показва изделия на хора със специфични нужди

36-годишна Генка Димитрова е с поставена диагноза светлоклетъчен сарком на меката тъкан

В най-многолюдното декемврийско събитие се превърна Коледния благотворителен базар, организиран от структурата на Жени ГЕРБ в Карнобат. Каузата е изцяло в подкрепа на родената в Карнобат 36-годишна Генка Димитрова. Тя е с поставена диагноза светлоклетъчен сарком на меката тъкан и се нуждае от 40 000 лева за животоспасяваща операция. Младата жена е майка на момченце, което не е навършило две години. Генка работи като учител в ОДЗ ”Зорница Звездица” в Бургас.
Всеки един от отзовалите се на поканата за базара дари средства в поставена кутия или предостави за продажба свое кулинарно изделие. С типични за Великобритания коледни сладки се включиха и нейни граждани, които са избрали да живеят в малки населени места в община Карнобат.
„В рамките на два дни Жени ГЕРБ правят поредна благотворителна инициатива, с която подкрепят хора в нужда. Ентусиазмът на жените е заразителен и това е една от причините толкова много наши съграждани да се присъединяват към добрите каузи”, каза областният лидер на дамската организация Ева Михалева.
Гост на събитието беше и зам.-областният управител на Бургас Владимир Крумов, който също даде своята лепта за каузата и поздрави всички участници. Зад кампанията застанаха представители от Тракийско дружество „Слав Мерджанов” – Карнобат, „Лайънс клуб - Виа Понтика” – Бургас, „Ротари клуб” – Карнобат и представители на читалищата от региона.  Събраната сума е 1 153 лв. Средствата ще бъдат преведени  по банков път  и сканиран банковият документ ще бъде публикуван на фейсбук страницата на Жени ГЕРБ – Карнобат.