Студенти и преподаватели обсъдиха проектобюджета на столицата в СУ

Мисия София

14-12-2015, 16:58

Снимка:

БГНЕС

Автор:

sofia.utre.bg

Всичко от Автора

Той ще бъде разгледан през януари в СОС

1 милиард 180 милиона лева – това са предвидените средства за бюджета на София 2016 г. За първи път днес се проведе обществено обсъждане в Софийския университет (СУ), където проектобюджетът на града бе коментиран със студенти и преподаватели.

Това е четвъртото представяне на проектобюджета на София за 2016 г. от заместник-кмета по финанси Дончо Барбалов. До този момент той е запознал всички групи в Общинския съвет с проекта за бюджет за следващата година.

Предвидени са повече пари за озеленяване на града, за изграждане на основни вътрешноквартални улици, за детски градини, за изграждане на системи за сигурност. В бюджета ще има по-малко европейски средства, а голяма част от тях са предвидени за третия лъч на метрото, което започва да се строи през пролетта.

Проектобюджетът на София за 2016 г. ще бъде разгледан през януари на заседание на Столичен общински съвет. Предстои до края на седмицата той отново да бъде представен по ресори от съответните ресорни кметове пред общинските съветници и журналисти.