И заместник на Бъчварова спряган за правосъден министър

Политика

14-12-2015, 17:45

Снимка:

zaheerlawgroup.com

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Чакам позицията на РБ, тогава ще решаваме, каза премиерът

Името на зам.-министъра на МВР Красимир Ципов бе лансирано от ключови фигури в ГЕРБ за поста правосъден министър пред Bulgariautre. Не съм търсен с подобно предложение, отговори лаконично заместникът на вътрешния министър Румяна Бъчварова. Подобно изявление направи и председателят на временната комисия за промени в конституцията Димитър Лазаров (ГЕРБ), който също влезе в кулоарните варианти за поста.


Шефът на правната комисия в парламента Данаил Кирилов (ГЕРБ) също бе включен като вероятна кандидатура в списъка на парламентарното мнозинство, но заяви, че "не може да коменитра слухове". Като възможни имена за поста правосъден министър са обсъждани още бившият здравен министър Десислава Атанасова, както и председателят на 39-тото народно събрание Огнян Герджиков.


"Вече трети ден отговарям на един и същи въпрос за министрите, които в това правителство се назначават. Това става след като с колегите от Реформаторския блок поставим кандидатурите си без квоти и намерим най-добрия за дадения пост. Затова ще изчакам вторник, когато блокът трябва да заяви своята позиция и веднага след това ще седнем да подготвим кандидатурите". Това заяви днес премиерът Бойко Борисов относно новата кандидатура за министър на правосъдието, след като Христо Иванов подаде оставка от поста.



Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"