И заместник на Бъчварова спряган за правосъден министър

Политика

14-12-2015, 17:45

Снимка:

zaheerlawgroup.com

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Чакам позицията на РБ, тогава ще решаваме, каза премиерът

Името на зам.-министъра на МВР Красимир Ципов бе лансирано от ключови фигури в ГЕРБ за поста правосъден министър пред Bulgariautre. Не съм търсен с подобно предложение, отговори лаконично заместникът на вътрешния министър Румяна Бъчварова. Подобно изявление направи и председателят на временната комисия за промени в конституцията Димитър Лазаров (ГЕРБ), който също влезе в кулоарните варианти за поста.


Шефът на правната комисия в парламента Данаил Кирилов (ГЕРБ) също бе включен като вероятна кандидатура в списъка на парламентарното мнозинство, но заяви, че "не може да коменитра слухове". Като възможни имена за поста правосъден министър са обсъждани още бившият здравен министър Десислава Атанасова, както и председателят на 39-тото народно събрание Огнян Герджиков.


"Вече трети ден отговарям на един и същи въпрос за министрите, които в това правителство се назначават. Това става след като с колегите от Реформаторския блок поставим кандидатурите си без квоти и намерим най-добрия за дадения пост. Затова ще изчакам вторник, когато блокът трябва да заяви своята позиция и веднага след това ще седнем да подготвим кандидатурите". Това заяви днес премиерът Бойко Борисов относно новата кандидатура за министър на правосъдието, след като Христо Иванов подаде оставка от поста.