Сидеров: Премиерите спокойно се целуват зад дебелите стени на властта

Животът

15-12-2015, 12:36

Снимка:

©btvnovinite

Автор:

София Утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Войводите свирят сбор срещу утрешното посещение на Давутоглу у нас

Стотици атакисти гневно манифестират срещу посещението на Давутоглу в България

Стотици българи се събраха днес в 11:00 ч. пред БНБ за обявеното шествие – митинг срещу посещението на премиера на Турция Давутоглу , организирано от партия "Атака". Хора от София, Хасково, Монтана, Стара Загора и др. градове носят български знамена, отличителни знаци на партията, българското и руското знаме в едно, руският национален флаг и Георгиевската лента под звуците на български патриотични песни, предаде БГНЕС.


Издигнати бяха и лозунги: "Турция обяви война на Русия, на чия страна сме ние?", "Ердоган показа истинското си лице", "Турция – спонсор на терора в Париж", "Турция – организатор на миграционния поток в ЕС", "Не на Турция в ЕС" и др. На митинга има засилено полицейско присъствие. Сред множеството има и представители на БПЦ. Очаква се шествието да тръгне към НС, тъй като общината е отказала първоначално поисканото място пред МС.


Докато в единия край на София се подготвя официалната среща на премиера Бойко Борисов с турския му колега Ахмет Давутоглу, в центъра на столицата стотици протестират. Вчера бе отворена нова глава от предприсъединителния процес на южната ни съседка.


Разположени сред загрждения пред БНБ, демонстрантите бяха определени от Сидеров като единствените останали свободни българи, макар и "заградени като животни, пазени от хиляди робокопи", предаде нюз.бг. Полицейското присъствие, макар и засилено, далеч не достигаше дори цифрата 100, нито пък бе тежко екипирано.


Според атакист номер 1 протестът им не бил допуснат пред Министерски съвет, "за да могат двамата премиери спокойно да се целуват зад дебелите стени на властта". Сидеров заподозря, че Давутоглу идва да наложи нови злини на България, а Борисов като васал щял да склони глава. Националистът упрекна родния премиер, че не е държавник на място и не поставя въпроса за 10 милиарда евро турски дълг за тракийски имоти, нито иска извинение за турски вековен геноцид над страната ни. Под бурни освирквания на събралите се Сидеров обяви и че Давутоглу лично дал заповед за сваляне на руски самолет и посегнал на братска страна. Вчера и ВМРО призова за протести срещу премиерската визита.


Министър-председателят Бойко Борисов се среща днес с премиера на Турция Ахмет Давутоглу, който е на работно посещение в страната. В рамките на визитата е предвидена среща и с президента Росен Плевнелиев. Очаква се Ахмет Давутоглу да обсъди проблеми с облекчаване на миграционния натиск и от двустранен интерес.


Поради мерки за сигурност премиерите на България и Турция ще дадат пресконференция в Бояна, а не в Министерски съвет. По същата причина от главно мюфтийство обявиха, че ще разпространят протоколни снимки от визита на турския премиер и няма да допускат фотографи.