Добрич и Каварна определят кой е номер 1 в билярда в Добруджа

Най-добрите щеки на областта ще премерят сили в неделя

Отборът от Добрич ще се бори за първа областна титла с подмладен състав, тимът от Каварна излиза с амбицията за защита на първото място и трета поредна победа.

 За трета поредна година под егидата на Българска билярд федерация ще бъде излъчен отборен шампион по билярд на област Добрич. Спорът е между двата клуба в региона, които са членове на федерацията и чиито състезатели участват на републикански и международни турнири - "Mystery Club" - Добрич и "No Limit Billiard Club" - Каварна.

 Отборите ще бъдат състевени от по четирима билярдисти. Всеки от тях ще изиграе два мача на сингъл и един на двойки на разменен удар. Битката за билярдна Добруджа ще бъде в дисциплините осма и девета топка.

 Билярд клубът в хотел „България“ в Добрич за трета поредна година залага на Димитър Узунов и Руслан Тодоров. Новите имена в отбора са 18-годишните Мартин Иванов и Мартин Боев. Преди дни те станаха градски шампиони за годината на двойки, а Мартин Иванов се класира първи в годишната ранглиста на база на ежемесечните турнири на осма и девета топка в клуба.

 Отборът на Каварна спечели първите две издания на турнира и сега има амбицията да защити титлата си. Капитан на отбора отново ще бъде Георги Желев, който е достигал до пето място на републиканско първенство на България. В състава са още Петър Атанасов, Димо Ангелов и Александър Павлов, който е дебютантът в селекцията на "No Limit Billiard Club" – Каварна за този вече традиционен мач.

 Най-добрите щеки на областта ще премерят сили в неделя, 20 декември, в "No Limit Billiard Club" – Каварна. Началото на мачовете е в 11.00 часа, а новият шампион ще стане ясен в късния следобед. По традиция състезанието привлича сериозен зрителски интерес и многобрайната публика има удоволствието да наблюдава майсторски изпълнения, ефектни удари, красива и вълнуваща игра, в която спортистите дават най-доброто от себе си в името на своя клуб и своя град.