Да се подготвим за още терористични атаки

Призова американците Хилъри Клинтън от университета в Минесота

Трябва да сме подготвени за още терористични атаки, заяви фаворитката за демократическата президентска кандидатура Хилари Клинтън. Тя представи план за предотвратяване на терористични нападения като кръвопролитието в Сан Бернардино, в Калифорния, в реч в университета на Минесота, предаде Ройтерс.


Клинтън каза, че високотехнологичните компании от Силициевата долина трябва да помогнат за идентифициране в социалните мрежи на потенциално радикализирани хора като убийците от Сан Бернардино. Според властите двамата съпрузи, които застреляха 14 души, са се радикализирали, преди да извършат кръвопролитието.


Хилари Клинтън смята, че трябва да се определят повече мишени за въздушни удари в Сирия и да се проверяват много по-подробно и задълбочено молбите за визи от хора, посетили райони, където действа Ислямска държава, включително да се правят и проверки в социалните мрежи. Тя отново настоя за по-строги закони за огнестрелните оръжия, включително забрана над продажбата на нападателни оръжия, добавя Ройтерс.