Тази вечер Калуди Калудов пее с оркестъра на Държавна опера - Бургас

Входът е свободен

Тази вечер от 18 часа в Концертна зала „Добрич“ Община град Добрич и Ротари клуб Добрич ще подарят на почитателите на класическата музика още един празничен концерт.
Пред добричката публика световноизвестният български тенор Калуди Калудов ще представи италиански канцонети и някои от най-добрите си изпълнения в оперната класика, които ще звучат в съпровод на оркестъра на Държавна опера-Бургас под диригентството на маестро Иван Кожухаров.
Калуди Калудов е сред най-прочутите тенори в света. Той е пял във Виенската опера, Миланската Ла Скала, Ковънт Гардън – Лондон, Метрополитън – Ню Йорк и много други световни оперни театри. Изпълнявал е главните тенорови партии в опери на Верди, Пучини, Маскани, Бизе, Леонкавало и др. Партнирал е на изпълнители от световна класа и е работил с диригенти като Рикардо Мути, Фабио Луизи и Клаудио Абадо.
Калуди Калудов е създател и артистичен директор на Фестивала за вокална музика Viva el canto в полския град Чешин. От 2003 г. е преподавател в Музикалната академия на Катовице. Ръководи и майсторски класове в Полша, Италия и България. Има записи в най-големите звукозаписни компании.