Най-добрата база за спорт ще бъде изградена в "Славейков"

Мисия Бургас

17-12-2015, 11:51

Снимка:

снимка, .gramofona.com

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Модернизират и разширяват Славейковото пазарче

Общината ще тегли кредит от близо 12 млн. лева, другите пари идват от банките

В "Славейков" все пак ще бъде изграден модерен спортен комплекс с икономично и еко отопление и осветление. Това решиха общинските съветници в Бургас с гласа 44 "за" по време на днешната сесия.

След като договорът за изграждането му с Федерацията по борба беше прекратен, сега община Бургас ще поеме изцяло проекта, пише Дарик. Необходими са 13 милиона лева. 11 700 000 лева от тях ще бъдат осигурени с кредит от „Регионален фонд за градско развитие" АД и „Сосиете Женерал Експресбанк". Срокът за погасяване е 10 години. На изпълнителя на проекта ще бъде предоставен срок за изпълнението му от 510 дни.

Съоръжението ще разполага със закрит олимпийски басейн от най-висок клас, подходящ за национални и международни състезания по няколко вида водни спортове, СПА център и тренировъчна зала, открита спортна зона с тенис корт, която ще бъде приспособена за ползване като ледена пързалка през зимния период, футболен терен за тренировки и официални срещи според изискванията на УЕФА, трибуни за 1200 зрители, както и обслужващи сгради.