Бежанските групи продължават да превземат Странджа

Крими

17-12-2015, 12:30

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Нови 36 задържани край Царево през денонощието

Още 34 нелегални имигранти залови полицията за един ден. На 16 декември служители от Граничен полицейски участък – Царево подал сигнал за спиране със стоп-сигнал на товарен автомобил "Пежо Боксер", със софийска регистрация, който не спрял и е установен в района на пътния възел за Китен без шофьор. 
При проверка на микробуса в товарното му отделение са открити 15 мъже, нелегално преминали на територията на България. В резултат на бързите полицейски действия на служители от ГПУ - Царево и Районно управление - Приморско е установен водачът на микробуса. Това е криминално проявения Д.Б., 33-годишен от София, който успял да се укрие ползвайки лек автомобил "Ланчия Либра", със софийска регистрация, управляван от криминално проявения М.Д., 48-годишен от София, с който се придвижвал и криминално проявения К.С., 34-годишен от Добринище. 
Д.Б. направил пълни самопризнания по случая. Нелегално преминалите са отведени в сектор „Миграция” към ОДМВР – Бургас, а тримата българи са задържани за срок от 24 ч., като е образувано бързо полицейско производство за каналджийство.
На същия ден около 06.45 ч. в с. Веселие, общ. Приморско, служители от Граничен полицейски участък – Бургас спрели за проверка товарен автомобил "Фиат Дукато", с монтанска регистрация, управляван от криминално проявения Д.Г., 36- годишен от София, като в товарното отделение на микробуса открили 19 мъже от афганистански и пакистански произход, нелегално преминали на територията на България. Д.Г. е задържан за срок от 24 часа, като срещу него е образувано бързо полицейско производство за каналджийство. Нелегално преминалите са отведени в сектор „Миграция” към ОДМВР – Бургас.