Шефка на куриерска фирма източила 50 хиляди лева

Крими

17-12-2015, 14:47

Снимка:

pariteni.bg

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Не се признава за виновна, пловдивският районен съд ще насрочи първо заседание

Бивша изпълнителна директорка на куриерска фирма в Пловдив е присвоила над 50 000 лева. Районната прокуратура е внесла в съда обвинителния акт срещу 36-годишната Наталия, съобщават от държавното обвинение. Тя е била регионален директор на търговско акционерно дружество. Парите, които е присвоила в периода 11 май 2011 г. – 27 февруари 2013 г., са собственост на дружеството, като са й били връчени да ги пази и управлява. Дружеството е било лицензиран оператор на неуниверсални пощенски услуги, извършвало дейност като оператор за приемане и доставки на куриерски пратки с наложен платеж и без такъв.


Установено е, че Наталия е присвоила на различни дати суми в размер от 1000 лева до 4000 лева по четири механизма. При първия механизъм тя завишавала сумите на наложени платежи, без да има разходооправдателни документи за това, при втория - правила техническа грешка в началното салдо в дневния отчет и така коригирала данни, по третия – завишавала сумите на наложените платежи, което касаело приходите и разходите в друг офис в Пловдив, а по четвъртия – намалявала началното салдо в справка "Дневен отчет".


Тъй като била регионален директор, обвиняемата имала право да тегли суми от банковите сметки на дружеството и да ги внася за покриване на текущите разходи, както и да плаща разходи за сметка на дружеството от изтеглените от банката и наличните в касата средства. За извършените разплащания тя съставяла справка "Дневен отчет" в края на всеки работен ден. Жената обаче имала възможност да прави корекции в дневните отчети, защото разполагала с достъп до ползваната компютърна програма на фирмата.


При разпитите в хода на разследването тя не се признала за виновна. Предстои Районен съд Пловдив да насрочи първо заседание по делото.