Артисти пяха любовни арии на ухо в градския транспорт

Животът

17-12-2015, 17:16

Снимка:

starozagorci.com

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Шоуто направи трупата на Старозагорската опера - дар за празниците

Оперни артисти от Държавна опера Стара Загора поздравиха пътниците в старозагорски автобус с известни любовни арии от "Кармен", "Винчеро" от Турандот, Арията на Давидо и Ана от "Веселата вдовица", и емблематичната "Наздравица" от "Травиата", които донесоха приятна изненада и добро настроение на пътуващите. Инициативата е коледен подарък към старозагорци от Община Стара Загора и трупата на Държавната опера, предаде Дарик.


"Като влязох, в първия момент не разбрах какво става, но е невероятно", сподели 20-годишният Атанас Иванов. "Донесохте ми радост", така определи случващото се Веселина Авионова. "Съжалих за другия човек, че се качи в следващия рейс и пропусна да чуе това", каза 68-годишният Георги Иванов. Възрастна дама пък си пожела подобни музикални изпълнения да са по-чести.


Старозагорци посрещат новогодишните и коледни празници с изцяло обновен тролейбусен и автобусен транспорт. От утре, 18-ти декември, последните нови автобуси, които ще заместят напълно старите возила, ще тръгнат и по градските линии с номера - 6, 12, 13, 20, 33, 44, 62, 64 и 65. Новите автобуси - 50 единични и 5-съчленени за нуждите на градския транспорт бяха закупени с европейски средства, осигурени безвъзмездно по Опepaтивнa пpoгpaмa "Peгиoнaлнo paзвитиe", чрез проекта за модернизиране на градския транспорт на Стара Загора.