Барселона и Солун с по-ниски цени за Нова година от нас

Портфейл

18-12-2015, 08:28

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Курортите ни вдигнаха тройно цените си

Хотелиерите у нас и тази година останаха верни на максимата „Ден година храни” и надуха цените за Нова година. Планинските и спа курортите вдигнаха тройно обичайните си цени, пише в. „Новинар” като се позовава на собствена проверка.  В петзвезден хотел на около 30 минути от София трябва да платите 871 лв. за четири нощувки на човек за дните около 31 декември и 1 януари. Справка показа, че това е почти колкото да изкарате същото време в Барселона за Нова година и да пътувате дотам със самолет.

Офертата за артистичния испански град е точно 890 лв. на човек. Включва четири нощувки със закуски в 4-звезден хотел, обиколка с екскурзовод, самолетни билети и застраховка. За сравнение в българската оферта бонус е празничната програма, в която са поканени да участват популярни български изпълнители, както и празнична вечеря, за която в Барселона трябва да доплатите по желание.

В 5-звезден хотел в Девин пък офертата за 4 нощувки е 1392 лв. за двама, което прави по 692 лв. на човек. Ако искате да тънете в разкош в Банско, трябва да се бръкнете с 1600 лв. за двойна стая. В тризвезден хотел в Боровец пък цената за три нощувки за двама е 692 лв. с хранене три пъти на ден и галавечеря.

За сравнение в Солун три нощувки за двама за Нова година излизат с над 100 лв. по-евтино. По 293 лв. или общо 586 лв. за двама трябва да платите за три нощувки със закуски и вечери плюс празнично меню за посрещане на 2016 г., като храната, виното, водата и безалкохолните са на корем. В българските курорти също се предлагат промоционални оферти на доста занижени цени, но те важат след 5 или 10 януари. В Банско например предлагат пакет за 29 лв., включващ нощувка, закуска, вечеря, ползване на басейн и безплатни спа процедури. В предложението изрично е посочено, че то не важи за датите от 23 декември 2015 г. до 10 януари 2016 г.