Пуснаха под домашен арест задържан за банков обир

Крими

18-12-2015, 09:55

Снимка:

снимка, e-vestnik.bg

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Според обвинението, Колев, със съучастник, нахлули в трезора въоръжени с „Калашник"

22-годишният Христо Колев от Варна, обвинен за въоръжения обир на банков клон Уникредит Булбанк в Айтос, беше пуснат днес под домашен арест. Решението е на Бургаския окръжен съд. Колев беше задържан през юни т.г.

Първоначално пред криминалисти направи пълни самопризнания, обясни , че криминалисти той е направил частични самопризнания, като обяснил, че действал със съучастник импулсивно, но впоследствие се отрече от думите си, съобщава Дарик. В съда адвокатите му обявиха, че младият мъж е говорил под психологически натиск и под въздействието на наркотични вещества и алкохол.

Освен това съобщиха, че имал алиби - в деня, в който въоръжени обраха банката, бил в дома си в село Константиново, община Белослав. В къщата имало и камери, които можели да потвърдят защитната теза. Прокуратурата се противопостави, но в крайна сметка магистратите уважиха искането на адвокатите „Колев да бъде пуснат, а не да стои сред изпечени престъпници зад решетките".

Клонът на Уникредит Булбанк в Айтос бе обран на 19 май т.г. Според обвинението, тогава Колев, заедно със свой съучастник, нахлули в трезора въоръжени с „Калашник", произвели изстрели, а след това откраднали 55 249 лeвa и избягали с мотор. И двамата са били с каски на главите.