Изоставеното нощес в Пловдив бебе, било нежелано от цялата фамилия

Майката е с противоречиви версии, сега е в ареста

9-месечното бебе, което бе намерено в двора на жилищна сграда в Пловдив, е било изоставено умишлено от майка си, съобщава Нова телевизия като се позова на информаця от местната агенция "Социално подпомагане". Майката, Лилия Д., решила, че няма възможност да се грижи за него и го оставила. Официалната версия е, че жената е била изгонена от мъжа си.


По информация на trafficnews.bg майката е задържана от полицията в Пловдив. Пред полицаите тя няколко пъти сменила версиите за случилото се. Първоначално обяснила, ме била ударена от мъжа си и че й били взели детето. По-късно обаче признала, че никой от фамилията не го искал и затова било изоставено. Тя остава в ареста в рамките на 24 часа. "С бащата са в лоши отношения, а той също не иска момиченцето при него", каза пред Нова телевизия Кузман Мартинов, заместник-началник на Второ РУ в Пловдив.


"Детето е изоставено съзнателно. Майката не можела да се грижи за него. Тя се е обадила в 22:30 снощи, че детето й е изгубено. В районното вече променя версията и разказва защо го е направила. Не е могла да се грижи. Тя казва още, че с бащата са в лоши отношения, а той също не иска детето да е при него, защото ги изгонил", обясни Мартинов.


"Детето е много добре гледано и родителите добре са се грижили за него. То е добре облечено за сезона и е подготвено за разходка", изтъкна Надя Танева, директор на местната агенция "Социално подпомагане".То е прекарало спокойно нощта в Детската клиника на УМБАЛ "Св. Георги", където е било под наблюдение от лекарите.