Изключиха ученици от Класическата заради фалшив бомбен сигнал

Те отричат, но фактите били неоспорими

Изключиха ученици от Класическата гимназия в София, защото подали сигнал за бомба. Казусът е от преди седмица, а целта била да се спасят от класно по математика. В същото време школниците се оправдават, че гаджето на съученичка се обадило със заплахата, съобщава Нова телевизия.


"Бяхме на кафе. На едната маса бяхме трима, а на другата двама. Чухме как съученичка говори за сигнал за бомба, но не повярвахме. После разбрахме, че гаджето й се обадил. Просто не повярвахме. Аз имам шестица, а съученичките ми имат петици. Бяхме подготвени и не сме се крили или искали да пропадне класното", каза изключен учиник. Той поясни, че след инцидента са повикани при директора Мариела Папазова, за да си вземат отпускните.


"Децата не са принудени да напуснат, а към тях е проявен жест, защото са извършили нещо неоспоримо. Води се следствие и не мога да коментирам нещата в детайли. Решението на педагогическия съвет е единодушно. Искам да подчертая, че ситуацията е еднакво неприятна и за родителите и за нас. Трябва да кажа и друго. Децата имаха седмица време, за да се извинят, но не го направиха. Те и за миг не се разкаяха за случката. В деня, в който бяха извикани и говориха пред човек от ДПГ, скриха истината", каза директорката Папазова.