БДЖ: Дядо Коледа ще пътува във влак от София до Плевен

Животът

19-12-2015, 15:27

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

БДЖ започва предварителна продажба на билети за коледните празници

60 деца от социални институции ще посрещнат белобрадия старец на плевенската гара

На 21-и декември (понеделник) Дядо Коледа ще пътува във влак на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД, който се движи по маршрут от София до Плевен. На плевенската жп гара белобрадият старец ще бъде посрещнат от деца в неравностойно положение, настанени в социални домове и Центрове за настаняване от семеен тип. Инициативата се осъществява съвместно с „Националното сдружение на сираците в България” (НССБ), съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

Тази година белобрадият старец ще се придвижи с влак, който ще потегли от Централна гара София в 10:30 ч. и ще пристигне в Плевен в 13:15 ч. Третият вагон от композицията на влака ще бъде празнично украсен със специални гирлянди, изработени ръчно от деца в неравностойно положение. По време на своето пътуване във влака до Плевен Дядо Коледа ще се погрижи и за доброто настроение на клиентите на националния железопътен превозвач. Той ще създаде коледна атмосфера, а най-малките пътници ще получат вкусни изненади.

При пристигането на влака на плевенската жп гара Дядо Коледа ще бъде посрещнат от шестдесет деца от социалните институции в Плевен, Пордим и с. Мечка. Той ще зарадва малчуганите с различни лакомства и подаръци.

„За пореден път „Холдинг БДЖ” ЕАД доказа, че е социално отговорна компания. Ръководството на националния железопътен превозвач винаги е подкрепяло инициативите за социална адаптация и интеграция на децата в неравностойно положение, което е в голяма полза за тях и е от изключително значение, както за тях самите, така и за техните близки. Тази коледна инициатива ще достави огромна радост на децата от социалните домове в малките населени места, благодарение на БДЖ и на другите институции и представители на бизнеса, с чиято подкрепа се осъществява”, каза председателят на „Националното сдружение на сираците в България”, Слави Михайлов.