Валидираха марка за "Столица на културата 2019"

Мисия Пловдив

21-12-2015, 16:49

Снимка:

Пресцентър НС

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

СНИМКИ: Пловдив отпразнува ЗАЕДНО титлата "Европейска столица на културата 2019"

Пловдив ще бъде домакин на филателна изложба, отбеляза на церемонията кметът на града Иван Тотев

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева участва в церемонията по валидиране на пощенска марка „Пловдив – Европейска столица на културата през 2019 г.“ Държавните институции са съпричастни и ще съдействат за успешното представяне на Пловдив като град – Европейска столица на културата през 2019 г., подчерта председателят на парламента на церемонията, цитирана от пресцентъра на парламента. "Валидирането на пощенска марка е само една стъпка от пътя, който ще извървим заедно", отбеляза още Цецка Цачева. И допълни: "Както и днес, представителите на изпълнителната и законодателната власт ще бъдем заедно с пловдивчани, за да постигнем общата цел – да направим възможно най-популярни историческите забележителности на града, а чрез него и България".

Не само пловдивчани, но и всички българи се гордеем с Пловдив, отбелязапредседателят на Народното събрание. Цецка Цачева допълни, че Пловдив много се е променил и това е резултат от усилията на кмета на града и на всички пловдивчани.

Председателят на Народното събрание, министърът на туризма Николина Ангелкова, кметът на Пловдив Иван Тотев, изпълнителният директор на "Български пощи" Деян Дънешки и художничката на проекта Татяна Узунова положиха заедно пощенското клеймо, с което беше валидирана пощенската марка. Тя ще бъде първата от поредицата, които ще бъдат валидирани до 2019 година, когато Пловдив ще бъде домакин на филателна изложба, отбеляза на церемонията кметът на града Иван Тотев. Марката е отпечатана с тираж от 10 050 броя.