Благородството да даряваш

Мисия Добрич

21-12-2015, 17:14

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Младите тошевци този път помогнаха с дарение на дете от с. Долец, община Попово

Децата от Общински младежки съвет Генерал Тошево за пореден път доказаха, че няма какво да ги спре, когато искат да помогнат на дете в нужда. Тази година, няколко дни преди Рождество Христово, те посетиха с. Долец, община Попово, където зарадваха 13-годшният Йоан.

    Повод за благородната инициатива на младежите бе статия, с която те се запознали в социалната мрежа Фейсбук. Тя ги трогнала с тъжната история на малкия Йоан, който живее с баща си в село, в което детето няма нито един свой връстник. Дружи с едно куче, което му е и най-добрия приятел. Баща му е безработен и е принуден да осигурява насъщния им като  бере гъби и билки  в гората или като замества спорадично селския овчар. Мрачната действителност се допълва и от факта, че двамата, баща и син, живеят без вода и ток.

    Провокирани от историята, младежите ни веднага решиха да помогнат на Йоан. С единодушие гласуваха средства от бюджета на младежкия парламент, с които  закупиха  екип, яке, блуза и топка, както и любимите за децата лакомства и плодове. Община Генерал Тошево осигури кола, с която младежите посетиха с. Долец и лично връчиха дарението на детето в петък, 18 декември. Запознаха се с баща му и получиха уверение от кмета на селото, че в началото на следващата година двучленното семейство ще получи съдействие от Социални грижи в гр. Попово за работа и жилище в общинския център.

    Дарителската акция на будните ни съграждани не свършва с това. Тази година те организират начинанието "Бъди Дядо Коледа за едно дете". Благодарение на това, те ще зарадват с подаръци 35 деца от цялата община.

    В навечерието на миналата Коледа Общински младежки съвет зарадва с дарение дете от с. Юпер, община Кубрат.