Двама мъже са пострадалите при въоръжения грабеж в Пазарджик

Крими

22-12-2015, 11:24

Снимка:

©24chasa.bg/архив

Автор:

Пловдив Утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Огромна сума пари и златни накити задигнаха от пазарджишки бизнесмен

Отнетите златни ланци са от вратовете на бизнесмена-собственик и съпругата му

Двама мъже са пострадалите при въоръжения грабеж в Пазарджик. Късно снощи те са били прегледани и диагностицирани в Спешния центъра към болницата в града, съобщи Фокус. Назначена им е била хоспитализация в Отделението по ортопедия и травматология в МБАЛ Пазарджик, но те са отказали. По-късно същата вечер са си наели линейка, която да ги откара до частна болница в София.


Снощи малко преди 21:00 часа в полицията в Пазарджик бе получен сигнал за въоръжен грабеж в офис на частна фирма в индустриалната зона на областния град. Към мястото незабавно били насочени автопатрули на полицейското управление. Установено е, че четирима маскирани и въоръжени мъже нападнали и привели в безпомощно състояние пазача на сградата. След това проникнали в помещението, в което все още работели собственикът на офиса, брат му и 37-годишна жена.


Двамата мъже оказали съпротива, на която нападателите отговорили със стрелба с огнестрелно оръжие, после отнели златни накити, няколко мобилни телефона и немалка сума пари и избягали в неизвестна посока. На местопрестъплението е извършен оглед, образувано е дознание, предприети са действия за установяване самоличността на извършителите и задържането им.


Около 20 000 лева и много злато са задигнали крадци, според инфопмация на "24 часа". Атакуваната фирма е специлизирана в изработка на хидроизолации. В момента на нападението, в офиса са се намирали собственикът Спас Иванов, съпругата му Катя и брат му, който живее в Пловдив. При нахлуването на бандитите Спас се опитал да окаже съпротива, тъй като е едър и здрав мъж и тогава е бил прострелян.


След като взели наличния оборот бандитите посегнали и на златото, което Спас и жена му носели върху себе си. От години Спас е известен с това, че носи огромни златни синджири, както и масивни пръстени. Същото се отнася и за съпругата му. Със силата грабителите ги принудли да им предадад златните си накити, след което изчезнали.