Евгени Коев оглави Регионалния съвет на КНСБ

Мисия

22-12-2015, 15:49

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Над 110 души са получили безплатна юридическа консултация в РС на КНСБ през 2015 г.

Евгени Коев е новият председател на Регионалния съвет на КНСБ Велико Търново. Той заема поста след преминаването на досегашния шеф  Десислава Янева на работа в централата на Конфедерацията. Коев е повече от двадесет години в  организацията като член на Синдиката на българските учители.  Завършил е история и география във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” и Висшата бизнес школа към Икономическия институт в София, специалност „мениджмънт и маркетинг”. Има допълнителна квалификация по риторика и лекторско майсторство. Първото му образование е треньор и физкултурен организатор. 50-годишният Евгени Коев е с разностранни интереси в областта на опазването на околната среда. Секретар е на клуба по спелеология „Дервент”, създател и ръководител  на ученически пещерен клуб в Професионалната гимназия по туризъм, където преподава икономика и география.

Над 110 души са получили безплатна юридическа консултация в РС на КНСБ през 2015 г., отчете Евгени Коев. 40 младежи до 29-годишна възраст и трайно незаети са намерили работа по различни програми на Конфедерацията. Съгласно споразумения с фирми и институции членовете на местната структура са ползвали различни услуги на преференциални цени и тези условия ще останат в сила и през 2016 г., каза профсъюзният лидер.

Договорените по-високи заплати в образованието, културата, в социално подпомагане, Агенцията по заетостта, Коев определи като удовлетворителни за дейността на КНСБ през тази година.

Поставяне на паметен знак за всички загинали в област Велико Търново при изпълнение на трудовия и служебния си дълг ще бъде главен приоритет за местната структура през 2016-а. Очаква се той бъде изработен и монтиран до началото на месец април на място, определено от Общината.

Над 11 000 са членовете на КНСБ в региона. Най-голяма е структурата на Синдиката на българските учители.