Задържаха шестима при акция за наркотици

Двама са криминално проявени

При акция на полицията във вторник са задържани шестима притежатели на хероин и канабис, съобщават от ОД на МВР в Добрич.

На 22 декември, около 11:00 часа по ул. „Д. Ковачев” в момент на разпространение на наркотични вещества са задържани криминално проявените Ф.Ф. (38 г.) и В.Ф. (32 г.) от град Добрич. При последвалите процесуално следствени действия в жилището на задържаните са открити суха тревна маса с приблизително тегло 6,5 грама реагираща на полевия тест на наркотичното вещество марихуана, кафяво прахообразно вещество с тегло 8,9 грама реагиращо на наркотичното вещество хероин, бяло прахообразно вещество реагиращо на полевия тест на наркотичното вещество амфетамин и сумата от 2 776 лева.

 Също вчера, около 12:50 часа по ул. „В. Левски” в град Добрич е извършена проверка на М.К. (21 г.) от град Добрич. В хода на проверката в дрехите на мъжа са открити и иззети 2 броя топчета с бяло прахообразно вещество с приблизително тегло 1 грам, реагиращо на полевия тест на наркотичното вещество метамфетамин. В. К. е задържан за срок от 24 часа.

Около 15:30 часа при обход в градски парк град Добрич е извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация . В хода на проверката в автомобила е открита суха тревна маса с приблизително тегло 2 грама, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани Н.М. (18 г.) от с. Плачи дол, обл. Добрич, Й.Ш. (16 г.) и А.Т. (18 г.), и двамата от град Добрич.

 

Работата по трите случая продължава в условията на бързо полицейско производство в  Първо РУ МВР Добрич.