Около 200 хиляди автомобила напускат столицата днес

Мисия София

23-12-2015, 11:58

Снимка:

©cross.bg

Автор:

София Утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Спират ТИР-овете по основните направления за празничните дни

От Пътна полиция са предприели мерки, за да се избегнат тапите

Около 200 хил. автомобила се очаква да напуснат столицата днес. Това заяви на брифинг Тенчо Тенев, началник на КАТ София. Според Тенев, се очаква днес в ранния следобед, както и утре сутринта да бъде най-силен трафикът от напускащи столицата. Във връзка с това от Пътна полиция са предприели и съответните мерки, подчерта той като обясни, че заради натоварения трафик в големите пътни възли на столицата ще бъде засилено полицейското присъствие, като може да се стига често и до ръчно регулиране на движението.


На Цариградско шосе и Ботевградско шосе също ще има допълнително полицаи, които да помагат за движението и да не се образуват сериозни тапи. Очакванията са движението да бъде най-натоварено на 23, 27, 30 декември и 3 януари, когато всички ще се връщат в столицата, подчерта той. В дните пък, когато в столицата значително намалее пътният поток, също ще има засилено полицейско присъствие, защото през последните години е забелязана практиката, когато столицата се обезлюди, да се организират незаконни гонки.


Повече полиция и повече проверки ще има и в малките населени места около София, тъй като пък по това време на тези места се забелязва увеличаване на случаите на шофиране в нетрезво състояние, с превишена скорост и без да се спазват правилата за движение. Тенев заяви и че ще бъде направено обръщане на движението край гара Владая до Владая, като целта е да бъде улеснено движението на автомобилите, излизащи от столицата. По тази причина там ще бъдат отворени и двете пътни платна в една посока, а в деня на връщане ще бъдат отворени също двете платна, но в обратна посока. Тенев обеща и да има "зелена вълна" в часовете, когато има най-много преминаващи автомобили по Цариградско и по Ботевградско шосе.