Масови проверки в търговските обекти за празниците

Акцентира се и на услугата, предлагаща „all inclusive“

 Инспектори от Областната дирекция по безопасност на храните извършват масови проверки по търговските обекти на територията на областта по повод Коледните празници,  съобщи  директорът на ОДБХ – Бургас д-р Георги Митев, пише Topnovini.bg

„Инспекторите проверяват предприятията за производство и търговия с храни, складовете на едро, заведенията за обществено хранене, обектите за търговия на дребно, пазарите и борсите, както обектите, предлагащи услугата „all inclusive“. Следи се и за произхода, сроковете, условията на съхранение и правилното етикетиране на храните, както и регистрацията на обектите и съответствието на сградов фонд и оборудване”, каза д-р Георги Митев и допълни, че проверките ще продължат и по време на Новогодишните празници.

Целта на проверките е да се гарантира безопасността на храните и да се предотврати всеки опит на недобросъвестни производители или търговци за злоупотреби, за да могат потребителите спокойно да посрещнат празничните дни.

До момента няма констатирани нарушения, но при установяването на такива, ще се налагат нужните санкции.

По време на празниците ОДБХ - Бургас ще има дежурни екипи. Те ще извършват проверки по сигнали за нередности, които потребителите могат да подават на телефон 0700 122 99.